marți, 28 august 2012

Despre Dubai






Dubai, fiind unul din cele sapte emirate ce formeaza Emiratele Arabe Unite (EAU), cu o suprafata de peste 3.900 km patrati, este situat pe coasta de sud al Golfului Persic, în Peninsula Arabica si, ca marime, este al doilea emirat din uniunea confederala. Autonumindu-se “Orasul de Aur”, Dubaiul este una dintre cele mai intrigante si ultramoderne metropole din secolul 21.
Desi, economia din Dubai a fost construita din industria petroliera, veniturile sale principale sunt acum din turism, servicii imobiliare, financiare etc., atragand atentia lumii prin multele evenimente sportive si prin proiecte inovatoare de constructii inalte. Avand o bogata colectie de cladiri de diferite stiluri arhitecturale, in Dubai, veti gasi multe interpretari moderne ale arhitecturii islamice, inclusiv, unii dintre cei mai inalti zgarie-nori din lume.
Atractii turistice:
Burj Al Arab, considerat ca fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice din Emiratele Arabe, este cel mai scump si cel mai inalt hotel din lume. Singurul hotel de 7 stele, fiind amplasat pe apa, are 28 de etaje si este mai mare decat Turnul Eiffel, insa, mai mic cu 60 de metri decat Empire State Building.
Burj Khalifa  este cea mai inalta structura construita de om pe pamant, cu o inaltime de 828,141 metri si 160 de etaje, este un simbol al cooperarii internationale, avand punctul de observare ( “At the top”) la etajul 124.
La Muzeul Dubai, inaugurat in 1971, veti putea vedea antichitati colectionate, colectii de hartii vechi si numeroase fotografii ale Dubaiului, luate din spatiu, precum si artefacte africane si asiatice.
Gold Souq, infiintata in 1940 si amplasata in cartierul comercial din Deira, este cea mai mare si cea mai vestita piata de aur, unde se gasesc peste 300 de magazine. Aici aurul se comercializeaza la unul dintre cele mai bune preturi din lume.
Moscheea Jumeirah, numita si Marea Moschee, situata in Bur Dabai, incearca sa promoveze lumea islamica in lumea non-islamica. Este cea mai mare din oras, avand cel mai inalt minaret din lume, de aproximativ 70 de metri si reprezinta cel mai important loc de rugaciune din emirat, fiind un exemplu clasic de arhitectura islamica si una dintre putinele moschei din Dubai, care poate fi vizitata si de catre persoane de alta religie.

Wild Wadi World, amplasat intre hotelurile Burj Al Arab si Jumeirah Beach Hotel, pe o lingime 5 hectare, este cel mai mare aqua-park din lume, fiind unul dintre cele mai fascinante parcuri tematice de apa proiectate vreodata si contine peste 30 de topogane cu apa si piscine.
Insulele Palmier sunt insule artificiale, aflate dincolo de linia de coasta din Dubai. Considerat un proiect ambitios, insulele in numar de trei: Palm Jumeirah, Palm Deira si Palm Jebel Ali, reprezinta cel mai vast proiect de acest gen din lume, fiind create in forma de palmier, in asa fel, incat fiecare turist sa poata avea acces la plaja din orice punct al insulei.
Gradina zoologica din Dubai este cea mai veche gradina zoologica nu numai din Emiratele Arabe Unite, ci si din Peninsula Arabica. Merita vizitat!
Al Mahara, ce se afla in incinta faimosului Burj Al Arab, este un restaurant pescaresc cu specialitati din peste si unul dintre cele mai renumite si bune restaurante din lume. Ceea ce impresioneaza este decorul ce aminteste de lumea subacvatica si modul de servire a preparatelor de catre chelneri, iar fructele de mare sunt specialitatile culinare de la Al Mahara. Important este faptul ca un submarin miniaturizat transporta clientii la mesele asezate in jurul unui imens acvariu cu pesti, inalt de la podea pana la tavan. A lua masa la Al Mahara este o experienta unica.
Dubai Mall este al saptelea mall ca marime din lume, suprafata fiind comparabila cu aproximativ 50 de terenuri de fotbal de dimensiuni internationale. Orasul este numit Capitala Cumparaturilor din Orientul Mijlociu, unde turistii vin aici pentru a se bucura de Festivalul de Cumparaturi din Dubai.
Dubai Aquarium – Dubai Mall, cu lungimea de 33 de metri si o inaltime de 8,3 metri, a intrat in Cartea Recordurilor, fiind cel mai mare acvariu din acylic, construit vreodata, avand 33.000 de pesti din 85 de specii.
Aici veti mai putea si fantana muzicala, cu jocuri de lumii si sunete, ce a fost proiectata de aceeasi echipa care a realizat fantana muzicala de la hotel Bellagio din Las Vegas.
In Mall-ul Emiratelor veti putea vedea si Ski Dubai, o locatie de schi de interior cu o suprafata de 22.500 de metri patrati, de asemenea, Snow Parc, cu o suprafata de 3000 de metri patrati, considerat cel mai mare parc cu zapada de interior din lume.