miercuri, 1 august 2012

Sunny Beach, Bulgaria!



Sunny Beach este una dintre cele mai mari statiuni de pe litoralul bulgaresc. Situata la 36 km nord de Bourgas, si 88 km sud de Varna, Sunny Beach ofera peste 100 de hoteluri. Cei peste 8 km de plaja se gasesc intr-un mic golf natural, inconjurati de culmile muntilor Balcani, ce se afla in partea de nord.

Denumirea "Sunny Beach" din limba engleza este traducerea din limba bulgara a "Slncev Brjag", o regasiti si ca "Slncev Briag", si ca "Slncev Bryag".

Sunny Beach este o combinatie magica a muntelui si a plajei, vecinatatea orasului antic Nessebar – edificiul arhitectural si istoric al culturii bulgare (partea de sud) - lipsa mareelor si magnificele parcuri interioare – aceasta este imaginea “oraselului perfect pentru recreere” – Sunny Beach. Pe drept cuvint se poate spune ca aceasta este varianta optima – posibilitati pentru orice gusturi si buzunare.

Statiunea s-a format pe malul unui golf de frumusete aparte, un pic mai la nord de statiunea-oras Nessebar. Mandria statiunii sunt dunele de nisip fin ce se intilnesc in deosebi in partea sudica a statiunii, malul curat al marii, unele plante de pe litoral sunt incluse in Cartea Rosie. Odata creata aceasta “poza a statiunii” in imaginatia Dvs – va rog sa mai adaugati (in partea de nord ) inceputul masivului muntos Stara Planina. Linistea statiunii este asigurata de departarea de sosele principale si cai ferate, si de marile orase.

Plaja statiunii Sunny Beach a fost decorata inca din 1996 cu “blue flag” pentru servicii de calitate inalta prestate pe litoral. Lungimea plajei este de circa 8-10 km, la fel ca si Mamaia, dar plaja este mult mai solicitata, numarul de hoteluri fiind dublu. Caracteristica litoralului bulgar sunt multitudinea piscinelor, deci latimea oarecum mai restrinsa a plajei (circa 30-40 m) nu va sta in calea concediului perfect.