vineri, 31 august 2012

Albena, Bulgaria!!!



ALBENA - este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta Marii Negre beneficiind de o locatie excelenta, ideala pentru serviciile de calitate superioara puse la dispozitie de catre gazde. Albena are tot ce va doriti: sporturi, locuri pentru distractie, baruri de noapte si discoteci, sali de conferinta, tratamente balneo si de infrumusetare. Albena este o incantare pentru toate varstele oferind fiecarui turist ceea ce isi doreste.
Plaja din Albena are 5 km lungime si 150 m latime, intinzandu-se de-a lungul unui golf pitoresc. Statiunea se afla la 30 km de Varna, localitate in care functioneaza si un aeroport international. In apropierea statiunii puteti admira Rezervatia Naturala Baltata - o combinatie exceptionala intre mare si padure exotica.
Albena este o statiune preferata de familii in principal datorita facilitatilor oferite copiilor si tinerilor inclusiv gradinite si cluburi pentru copii. Combinatia rara de aer proaspat, apa curata, paduri luxuriante si o bogata varietate de plante si vegetatie, face din Albena locatia perfecta pentru vacantele unei familii.
Construită special ca stațiune turistică, Albena are un stil arhitectonic unitar și unic. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plajă, au maximă expunere la soare și acces direct la plajă. Albena se situează în apropierea altor centre turistice, culturale și comerciale, reușind totuși să își păstreze habitatul natural. Deși construită pe un teren gol în anii 1960, în prezent arată ca un mic oraș, cu centru, străzi și piețe, având chiar și rețea de transport public — trenuri dedicate care circulă după un orar prestabilit pe străzile orașului.
Numele stațiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Albena este un prenume feminin bulgăresc.