joi, 18 octombrie 2012

Statiunea Pamporovo, Bulgaria!



·         Pamporovo este o statiune moderna, situata in inima muntilor Rhodopi, muntii miticului Orfeu. Pamporovo se inscrie in randul celor mai sudice statiuni de ski din Europa, destinate acestui sport. Este cea mai insorita statiune montana din Bulgaria, cu o excelenta zapada pe durata intregului sezon.
Pamporovo are o clima exceptionala, cu ierni blande si in jur de 120 de zile insorite in timpul sezonului de schi. Influentele Marii Negre favorizeaza sezonul, care dureaza de la jumatatea lunii decembrie pana la jumatatea lunii aprilie. Temperatura medie este de 3 grade Celsius. Relieful este putin abrupt cu partii si culmi line ce face Pamporovo sa fie ideal pentru incepatori. Cu toate acestea sunt si trasee dificile, cum ar fi “Giant Slalom”(Marele Slalom), constituind o provocare pentru orice schior profesionist.


Piste de ski

·         Toate partii sunt sigure si menţinute in condiţii optime. Mai mult de 100 de instructori calificati, vorbitori fluenti de limbi straine, va stau la dispozitie, atat pentru schiori cat si pentru persoanele pasionate de snowboard pentru incepatori  si pentru cei intermediari. Inchirierea de echipament de schi se poate face fie in apropierea partiilor de schi, fie din zonele de transport.
In Pamporovo intalniti trasee pentru toate gradele de dificultate. Acestea sunt localizate intre 1926 m si 1450 m deasupra nivelului marii, pe partiile nordice, estice si vestice ale Varfului Snejanka.
Cea mai dificila partie de schi este “The Wall”(Zidul).
Toate partiile importante incep din varful muntelui, unde este localizat releul. Sunt disponibile sii trasee in afara partiilor cunoscute, cu toate acestea va recomandam sa apelati la un ghid local cand alegeti o astfel de varianta.




Va recomandam o excursie de o zi in orasul Plovdiv, Smolyan, Sofia sau la Manastirea Bachkovo .
Localnici au facut o selectie a celor mai importante atractii turistice care merita vizitate. Personalul din majoritatea locatiilor este profesionist, foarte saritor si prietenos. Limba engleza si alte cateva limbi straine de circulaţie internaţionala sunt vorbite frecvent.

MAGAZINE
Numeroase magazine sunt disponibile in cadrul statiunii. De asemenea, un magazin comercial este localizat in zona Perelik si a hotelurilor Murgavets.



RESTAURANTE & VIATA DE NOAPTE
Puteti servi majoritatea bauturilor cunoscute: bauturi alcoolice, bere sau vinuri, locale sau de import. ”Happy hours”(Orele vesele) frecvente va dau posibilitatea sa incepeti seara cumparand bauturi la jumatate de pret. Diferite tipuri de restaurante si locuri unde puteti servi masa se gasesc in statiune si in vecinatatea partiilor.