marți, 11 decembrie 2012

Sibiu, Romania!




Sibiu este situat in partea de sud a Transilvaniei, pe raul Cibin, foarte aproape de centrul Romaniei si de muntii Fagarasului(aprox.20km), Cibinului(aprox.12km) si Lotrului(aprox 15km).
Sibiu este cel mai reprezentativ oras al Transilvaniei, fiind sarbatorit pentru valoarea culturala incontestabila ca si Capitala Europeana Culturala in anul 2007, impreuna cu orasul Luxembourg. Sibiul deseori numit si Hermannstadt, datorita civilizatiei germane a regiunii, a fost intemeiat pe fosta asezare romana Celonia. Cetatea medievala a fost si ramane un important centru economic al regiunii, astazi Sibiuul fiind unul dintre cele mai dezvoltate orase ale Romaniei.
Centrul orasului este cu adevarat impresionant. Piata Mare este centrul Sibiului si are o vechime de peste 500de ani. Cladiri impozante strajuiesc Piata Mare, precum Primaria si Palatul Brukental. Prin strazi inguste se poate ajunge in Piata Mica si Piata Huet, care este dominata de Biserica Evanghelica. Turnurile de aparare, zidurile cetatii si monumentele istorice sunt de asemenea impresionante.

Printre atractiile turistice ale orasului se numara:
Palatul Brukental
Denumit dupa consilierul Mariei Theresa, Samuel von Brukental-un monument arhitectonic impresionant ce serveste ca muzeu de arta si care contine printre altele opere flamande, germane, franceze si carti rare.
Complexul National Muzeal Astra
Situat in Dumbrava Sibiului, cuprinde o colectie impresionanta de obiecte traditionale, case taranesti, mori de vant, bisericute, toate acestea specifice Transilvaniei.
Museul locomotivelor cu aburi
Inaugurat in 1994 contine 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri.

Cum ajungeti in Sibiu:
Cu trenul - 315km dinspre Bucuresti, 149km dinspre Brasov, 135km dinspre Deva
Cu masina - DN7/E81 dinspre Bucuresti, DN 14 dinspre Medias