miercuri, 16 noiembrie 2011

Acasa la Mos Craciun!

Petreceti Craciunul chiar acasa la Mos Craciun. Laponia va pune la dispozitie si in acest an oferte turistice  de vis pentru o experienta inedita in paradisul cadourilor.
Activitati de neuitat valabile pentru toate ofertele turistice disponibile.
Printre spiridusi si reni puteti efectua activitati de neuitat. (activitatile sunt valabile pentru toate ofertele turistice disponibile ).
1. DRUMETII IN SIMO.
Vino sa te distrezi in zapada! Va oferim posibilitatea de a merge pe zapada proaspata cu bocanci speciali. Ne vom plimba prin natura pasnica si frumoasa a Laponiei. Satul Simo este situat in Marea Botnia si este inconjurat de multe insule. Inainte de calatorie, ghidul nostru va va oferi toate instructiunile necesare. In timpul calatoriei va veti bucura de un picnic gatit la foc deschis.
Durata: 2,5 h
Minimum: 2 persoane
Pret: 55 euro/adult

2. SCURT SI USOR – SAFARI CU SNOWMOBILE PENTRU INCEPATORI
Acest safari cu snowmobilul  iti da sentimentul de plimbare in viteza, care va va duce pe marea inghetata si sclipitoare.
Durata: 1h, max 20km
Pret: 60 euro/persoana
Durata: 2 h
Pret: 90 euro/persoana
(2 persoane/mobil de zapada)
Minimum: 2 persoane

3. PLIMBARE CU SANIA TRASA DE RENI
Vom merge pentru a intalni un crescator local de reni in Simo. El ne va da detalii despre viata renilor si de ce acest animal este atat de important in Laponia. Vom face o plimbare cu sania trasa de reni prin padure si aceasta plimbare va da sansa unica de a simti ceea ce simte Mos Craciun atunci cand isi conduce sania! Vom avea parte de o calatorie linistita in peisajul lapon alb si natura tacuta. Pauza de cafea si carnati la sfarsit.
Durata: 2, 5 h.
Pret: 130 euro/adult si 65 euro/copil
Minimum: 4 persoane

4. PLIMBARE CU SANIA TRASA DE CAINI IN SALBATICA LAPONIE
Vom merge la o crescatorie de caini Husky. Vom primi instructiuni de conducere a saniei si vom pleca in calatoria noastra. Dupa acest safari, vom afla tot despre cainii husky si tehnicile de formare a acestora, stand la caldura, bucurandu-ne de o bautura calda si prajituri.
Durata:  2 ore  plus transfer               
Pret: 145 euro/adult si 75 euro/copil
Minimum: 2 persoane

5. Plimbare cu sania trasa de caine pe Marea Laponiei
Ne vom bucura de o plimbare exceptionala alaturi de cainii husky, vom descoperi natura lapona. Ne vom incepe calatoria de la ferma husky. Dupa un scurt instructaje, ne vom incepe pelerinajul prin Parcul Natural ce cuprinde paduri argintii si zone mlastinoase,  Pranzul se va lua in aer liber, apoi se va face transferul inapoi la oras.
Durata: 6-8 h   -  45-80 km
Pret: 305 euro/persoana - 170 euro/copil
Minimum: 4 persoane

6. SAFARI LA COPCA IN LAPONIA
Bucurati-va de un safari cu snowmobilul si incercati pescuitul la copca! Va vom pune la dispozitie imbracaminte termica si se va merge pe marea inghetata. Ghidul ne va indruma unde trebuie sa ne oprim si cum sa facem o gaura in gheata. Se vor invata tehnici de pescuit la copca si putem prinde si peste. In timpul pescuitului vom avea bauturi fierbinti.
Durata: 2 h -  Lungime:  20 km                    
Pret: 115 euro/adult ;  70 euro/copil
Minimum: 2 persoane

7. SAFARI CU SNOWMOBILUL SPRE KOTAVILLAGE
Un safari relaxant in care va veti putea exersa abilitatile de sofer a snowmobilului. Kota (TEPEE) este coliba traditionala lapona, loc cald si potrivit pentru a va bucura de cafea si sandwich-uri. In sat ne vom intalni cu un crescator de reni, care ne va invata cum se conduce sania trasa de reni si toata lumea va intra in posesia unii permis de conducere special pentru sania trasa de reni.
Durata: 2,5 h
Lungime: 30 km
Pret: 120 euro/persoana si 75 euro/copil
Minimum: 2 persoane

 8. SAFARI CU SNOWMOBILUL NOAPTEA
In Laponia se intampla un fenomen natural unic numit Northern Light care se desfasoara in timpul noptii, dar niciodata nu se stie exact cand. De aceea va invitam la un safari cu snowmobilul in noapte sa cautam aceste lumini verzi. Daca avem noroc, le vom vedea, daca nu ne vom bucura de un safari in noapte in Laponia pasnica si inghetata. Vom face o pauza de cafea si ghidul ne va explica mai multe despre acest fenomen.
Durata: 2 h         
Lungime: 30 km
Pret: 110 euro/adult si 70 euro/copil
Minimum: 2 persoane

 9. BARBECUE IN PUSTIETATE
Vom porni cu snowmobilul de la Golful Botnic spre frumoasa padure acoperita cu zapada. Acolo se va face un gratar. Dupa pauza, safari continua.
Durata: 2,5h
Pret: 110 euro/pax 2/mobil de zapada; 70 euro/copil.
Minimum: 2 persoane.

10. SAFARI PE SNOWMOBILUL LA SAMPO – SPARGATORUL DE GHEATA INCLUSIV CROAZIERA SI VIZITA LA RENI
Cele mai populare safari merg prin intinderile de inghet spre mici tabere cu reni unde se vor afla mai multe despre viata acestora, se pot conduce saniile trase de reni, se vor servi sandwish-uri delicioase si cafea intr-o coliba traditionala lapona Kota (TEPEE). Safari continua spre spargatorul de gheata Sampo care este ancorat in mijlocul marii inghetate. Ne vom urca la bord si echipajul ne va povesti despre modul in care functioneaza nava. Vom fi martori la cat de groasa este gheata starta; poate ajunge si la un metru grosime! Se va servi un meniu in confortabilul restaurant de pe Sampo, iar dupa croaziera, safari continua.
Durata:  7 h cu croaziera (mobil de zapada safari in jur 2 h)
Lungime:    40 km
Pret: 405 euro/adult si 284 euro/copil 
Pret safari fara croaziera: 155 euro/adult, 100 euro/copil
Minimum: 2 persoane

 11. CROAZIERA CU SPARGATORUL DE GHEATA SAMPO
Vom ajunge cu autocarul la spargatorul de gheata Sampo situat in  portul din Kemi. Puternicul spargator de gheata Sampo opereaza de la nord de Golful Botnic din Kemi in Laponia finlandeza. Dupa ce a slujit timp de 30 de ani in apele arctice, nava acum ofera experiente de neuitat in aventurile extreme. La bordul navei Sampo, pasagerii vor avea parte de o prezentare si un tur cu ghid in sala motoarelor si pe punte. Se va servi o masa in confortabilul restaurant al navei. Cu i9mbracaminte speciala puteti inota in cea mai mare zona inghetata din Europa (copii sub 12 ani nu pot participa). Dupa aceasta experienta unica, capitanul ne va rasplati cu un certificat. Rezervarile trebuie facute in avans, cu urmatoarele informatii: nume, prenume, data nasterii, cetatenia si alegerea meniului dintre supa finlandeza sau supa de ren afumat cu paine  si cafea sau ceai.
Durata: 4 h (croaziera 4 h 12h-16h +transfer)
Pret: 265 euro/adult si 160 euro/copil (inclusiv transfer)
Minimum: 1 persoana

12. VIZITA LA CASTELUL DIN GHEATA SI PRANZ: Se va deschide pe 30.1.2012
Vino sa vizitezi maretul Castel de zapada din Kemi, in interiorul caruia veti gasi o capela din zapada speciala pentru cei care vor sa se casatoreasca,  un bar si un restaurant unde va puteti bucura de un pranz cald! Dupa pranz va puteti plimba prin hotel si puteti vizita magazine cu suveniruri.
Durata: 1,5 h
Pret: 85 Euro / persoana (incl: taxe de intrare, pranz la restaurant cu antreu, meniu principal, desert si ceai/cafea, ghid).
Minimum: 4 persoane

 13. EXPERIENTA SPIRIDUSILOR KALLIVUORI
Cu mult timp in urma, in mijlocul padurii Leminmaa au trait unele creature ciudate, numite TROLLS. Vechile povesti ne spun despre Kalli, vechii trolli, ca obisnuiau pentru distractie sa arunce cu pietre mari in jurul padurii… Va invitam sa descoperiti acest taram misterios, unde va veti da seama cum traiesc inca acesti amuzanti locuitori ai padurilor…si ne vor spune povestile lor si ne vor arata jocurile lor, muzica lor. Veti avea ocazia unica de a gusta carnatii –Troll  si clatite cu suc de fructe. In plus, veti primi o furculita troll, special oferita pentru a nu se uita aceasta experienta unica de basm. Se revine cu autobuzul la lumea reala.
Durata: 2, 5 h
Minimum de participanti: 10 persoane
Pret: 75 euro/persoana (adult si copil) 

14. PLIMBARE CU SANIA TRASA DE CAI IN VECHIUL SIMO.
Vino sa descoperi Simo, unul dintre cele mai vechi sate din Laponia, printr-o plimbare cu sania trasa de cai. Este o calatorie extraordinara in trecut si o experienta culturala locala. Vom calatori de la vechiul Vicarage catre Biserica si ne vom bucura de stilul autentic a acestui sat. Vom vizita Biserica si ghidul local ne va povesti despre Simo. Pranzul se ia la restaurantul Wanha Pappila.
Durata: 3 h
Distanta: 5 Km
Minimum: 4 persoane
Pret: 100 euro/adult si 70 euro/copil (incl. transfer dus-intors, excursie si pranz)
Vizualizati oferta nostra !