miercuri, 5 septembrie 2012

DESPRE MALLORCA




Cea mai mare dintre insulele Arhipelagului Baleare, Mallorca are peste 600.000 de locuitori si o suprafata de 3.640 km.
Clima: datorita pozitiei privilegiate in Marea Mediterana, insula Mallorca are un climat deosebit de placut. Exista circa 300 de zile insorite pe an, temperaturile variand intre 18 grade C in luna ianuarie si 24 de grade C in luna octombrie. 

Cumparaturi:  sa faci cumparaturi in Mallorca este o adevarata placere. Va puteti cumpara cele mai moderne lucruri si accesorii vestimentare de la complexele El Corte Ingles sau C&A. De asemenea, puteti alege produse din piele cu traditie indelungata, confectii, broderii si dantelarii, obiecte de artizanat, decoratiuni interioare. Perlele de Majorica sunt cunoscute si apreciate in lumea intreaga. Daca veti vizita fabrica unde se realizeaza aceste perle artificiale, veti putea obtine o reducere semnificativa.
Gastronomie:  a cunoaste preferintele culinare ale unui popor echivaleaza  cu patrunderea fundamentala a esentei acelor locuri. Insula detine o bogata si variata arta culinara bazata pe produse proaspete. Pestele, fructele de mare, legumele si fructele proaspete confera bucatariei mallorcane personalitate.  Specialitatile traditionale sunt: supa mallorcana (vegetale fierte) servita cu paine inmuiata in zeama; arros brut (orez cu carne); combinatii ingenioase de diferite tipuri de carne – pui, miel, porc – cu peste si fructe de mare; frito mallorcan (legume la gratar cu ficat); tumbet (amestec special de ardei, vinete, rosii cu cartofi); coca de trempo (o pizza locala cu legume). In ceea ce priveste dulciurile, daca calatoriti in insula Mallorca trebuie neaparat sa gustati faimoasa ensaimades (produs de patieserie umplut cu crema de smochine sau mar). Acest produs traditional este nelipsit in orice port sau aeroport constituind un delicos “souvenir”  pentru cei dragi care va asteapta acasa.
Delicatesele enumerate mai sus pot fi acompaniate de un vin alb (vino blanco), vin rosu
(vino tinto), de un pahar cu bere sau de bautura traditionala sangria (amestec de vin rosu cu fructe).De asemenea, trebuie neaparat sa gustati  hierbas dulces – o bautura locala facuta din alcool si ierburi macerate.

Merita sa vizitati: 
Mallorca Autentica (excursie inclusa in tarif)
In mijlocul campiei, intre satele Algaida si Llucmajor, se afla situat muntele Randa. Inaltimea este de 548m peste nivelul marii iar dvs veti avea ocazia sa admirati o priveliste minunata. Veti admira intreaga insula! De asemenea, veti avea ocazia sa admirati Sanctuarul “Nuesta Senora de Cura” care pastreaza traditia “Iuliana”, deoarece acest sanctuar este pestera unde a trait in pustietate cateva luni  Ramon Llull.

Pesterile Dragonului
Traversand inima insulei (la 55 km in estul Palmei) ajungem la Manacor al doilea oras ca din
Mallorca in care putem vizita o importanta industrie de perle artificial  renumita in toata lumea.
Continuam excursia pana in portul Porto Cristo, un mic port de pescari, ce constituie o mare
atractie turistica. In apropiere se afla cunsocuta pestera “ CUEVAS DEL DRACH “
descoperita de marele speolog francez Edward Anfred Martel in anul 1896. Este foarte frumoasa
datorita coloanelor particulare arborescente. Va veti lasa vrajiti ascultand un concert de muzica clasica in sala celui mai mare lac subteran din Europa: Lacul Martel ! O barca va traversa lacul si muzica lui Wagner va aduce la viata acest loc adormit.

Turul orasului Palma
Intentia este de a va introduce putin in historia insulei oferindu-va ocazia de a cunoaste
monumentele istorice de mare interes cum ar fi: Castelul Bellver (vedere panoramic); Catedrala (ocazie deosebita de a cunoaste opera maestra a arhitectului catalan Antonio Gaudi si a arhitectului mallorquin Miquel Barcelo. Apoi pierzandu-va printre stradute medievale veti putea descoperiti magazinele si boutique –urile locale.

O zi pe mare in Croaziera Iberia
Puteti petrece o zi superba cunoscand coasta de sud a insulei. Odata iesiti din Palma la bordul
unui vaporas puteti admira incantatoarele statiuni Iletas, Palma Nova, Magalluf, Santa Ponsa,
Paguera. Vom opri in Camp de Mar unde veti putea savura din plin cateva ore de soare, nisip
si mare! La bordul vasului veti fi serviti cu un pranz tipic tradicional ce consta in asa zisa
,,PAELLA “ (mancarea tipica nationala spaniola), bautura traditionala ,, SANGRIA “ urmate de
Un desert tipic mallorquin ,, ENSAIMADA “.

Es Fogueró
O sala imensa ,confortabila inaugurata in anul 2003 inconjurata de frumoase gradini exotice va
ofera o cina romantica si un spectacol de o mare atractie internationala.Vava captiva senzualitatea
latina a baletului spaniol: VICTOR MURO ,cel mai grozav balerin si coregraf in acelasi timp al
spectacolului “ ES FOGUERO”.

Son Amar
O antica posesie mallorquina din secolul al XIII-lea cu un interior extraordinar unde in timp ce
cinam intr-o sala cu o capacitate pentru 2000 de persoane putem vedea unul din spectacolele cele
mai fascinante din Europa! Impresioneaza datorita creativitatii , inovatiei si efectelor speciale ce ne va duce de la muzica flamenco traditionala pana la dansul modern contemporan. Un splendid Balet Modern (Balet de Carmen Mota) un sofisticat spectacol de Magie, eschibitionismul de laser si fantani luminose, cel mai uimitor din Europa.

Formentor si Portul Pollensa
Se trece prin centrul insulei vizitand numeroase sate. Se face o oprire in Inca, al treilea oras ca
marime din Mallorca, faimos pentru prelucrarea pielii. In portul Pollensa se face imbarcarea pe vapor pentru a ajunge la Formentor, o frumoasa plaja inconjurata de pini. Hotelul de la Formentor a gazduit multi membri ai caselor regale si personalitati ale vietii mondene. Timp liber pentru oras si plaja.

Valldemosa 
Este o excursie de aproximativ 4 ore, cu plecare dimineata. Se calatoreste prin nord-vestul insulei si apoi prin munti, spre linistitul si frumosul sat Valldemosa. Acolo se viziteaza manastirea Cartuziana si muzeul dedicat lui Chopin si George Sand, care au locuit pe insula in 1838. Manastirea dispune de o frumoasa gradina unde vara se tin concerte cu muzica de Chopin. In palatul regelui Don Sancho se poate audia un concert de pian in memoria acestui faimos compozitor. Timp liber pentru cumparaturi si vizite.