marți, 4 septembrie 2012

Sharm el Sheikh



Simplitatea soarelui, a marii si a nisipului, luxul hotelurilor de cinci stele, sporturi de apa, cumparaturi si distractii. Acesta este Sharm el-Sheikh, una dintre cele mai dezvoltate statiuni turistice din peninsila Sinai.
Peste tot se afla beduini, corturi colorate, munti si mare. Aveti la dispozitie atat hoteluri mici si intime, amenajate modern, cat si mari complexe hoteliere apartinand lanturilor internationale, cu cazinouri, terenuri de golf si centre de intretinere. Cu atatea activitati precum scufundari, surfing, calarie, calatorii pe camile, safari in desert si vechile ruine din apropiere, este imposibil sa va plictisiti.

Plaja Na`am este unul dintre centrele turistice cel mai cautate. Aflata chiar la nord de Sharm, aceasta zone se transforma intr-o statiune de vis. Cele mai multe hoteluri din golful Na`am au  plaje private, cu sezlonguri, umbrele si chiar baruri. Si Golful Rechinilor se afla in apropiere, aici aflandu-se  centre de scufundari.
Micul port Sharm el-Moiya se afla langa portul civil si locuri pentru barci si un Club de Iahturi cu camere.

In Sharm El-Sheikh veti gasi si multe malluri si centre de cumparaturi, unde veti gasi bijuterii, produse din piele, imbracaminte, produse de olarit si carti.
Sharm el-Sheikh este inconjurat de trei zone protejate: Parcul National Ras Mohammed, Parcul National Sf Ecaterina si Zona Protejata Nabq. 


Climatul
Temperaturile medii in timpul lunilor de iarna (noiembrie-martie), variaza intre 15-35 ° Celsius (59-95 ° F) şi în timpul lunilor de vară (aprilie-octombrie), 20-45 ° Celsius (68 la 113 ° F). Temperatura in apa Marii Roşii variază intre 21-28 ° Celsius (70-84 ° F) pe parcursul anului.

Obietive turistice
O  atractie deosebita a vacantelor petrecute in Sharm o reprezinta excursiile optionale ce se pot organiza de aici.
De exemplu merita sa faceti o plimbare pana la Manastirea Sf. Ecaterina si Muntele lui Moise, unde, conform legendei, acesta a primit de la Dumnezeu cele 10 porunci. Se spune ca, celor ce vor intalni rasaritul pe acest munte, li se vor ierta pacatele lumesti.
O alta excursie ce nu trebuie ratata, o reprezinta plimbarea cu camila prin desert, pentru a vizita satele de beduini, oazele mistice sau padurile de mangrove din Nabq.