vineri, 15 februarie 2013

Blue Voyage - O VACANTA CU TOATE PANZELE SUS!



Ce este Blue Voyage?

Soare stralucitor, ape turcoaz cu reflexe de verde smarald, incadrate cu pini de-a lungul plajelor frumoase, coaste stancoase, insule exotice si un superb cer albastru.


Libertate, liniste si recreere
Aceste cuvinte descriu conceptul de Blue Voyage. Dupa sosirea dumneavoastra la bord veti fi surprins cand veti realiza cat de repede veti uita de stresul de zi cu zi si de eventuale griji ce va macina.
Veti trai clipa si toate simturile dumneavoastra se vor trezi din nou. Va fi usor pentru dumneavoastra sa va simtiti doar bine. Acest tip de concediu este preferat in fiecare an de catre tot mai multe persoane si il recomandam cu incredere. Odata ce va alaturati unei astfel de experiente, o veti prefera din nou si din nou. Liniste, libertate si recreere departe de stres si de probleme. 



Hotelul dumneavoastra plutitor nu este o cetate cu paturi; este un hotel mic de tip boutique, cu 6 – 7, pana la 8 cabine. Aici puteti sa va intindeti pe punte, sa priviti cercurile aripilor pescarusilor ce zboara deasupra dumneavoastra, sa ascultati valurile apei si sa simtiti aerul sarat provenit din mare. In plus, va veti rasfata cu preparate delicioase, gatite cu drag de catre bucatari profesionisti, pentru relaxarea dumneavoastra deplina.

"Sa inot acum sau mai tarziu ..." – ar trebui sa fie unica dumneavoastra problema!
Un peisaj splendid, chiar in fata ochilor dumneavoastra, un albastru de nedescris, la doar un pas distanta. Lasati razele soarelui, apele marii, peisajele mirifice sa va va rasfete.



Turcia este una dintre cele mai interesante tari din lume: asezarea pe doua continente Asia si Europa si apele ce ii scalda tarmurile, ii confera o frumusete de basm unica. Patrimoniul sau cultural, istoria ei de fost mare Imperiu, apele limpezi de cristal imbinate cu oameni amabili, prietenosi si bucataria exotica pe gustul tuturor, te imbie sa o cunosti. Si cum ai putea sa o descoperi mai bine decat navigand de-a lungul minunatei coaste a Turciei, denumita si Riviera Turceasca? Veti fi incantati de satele pescaresti presarate printre porturi moderne cu yachturi de lux, de ruinele antice care va dezvaluie istoria lumii iar peisajele naturale de vis va vor taia respiratia. Coloritul limpede al marii cu toate nuantele de albastru se impleteste cu rasaritul si apusul soarelui, cu noptile pline de stele care va fac una cu universul.


Navigati cu noi de-a lungul tarmurilor istorice ale Marilor Egee si Mediterane intr-un gratios si romantic yacht din lemn si veti putea evada din viata trepidanta a cotidianului intr-o oaza de frumusete naturala, relaxandu-va intr-o atmosfera dominata de mare si parfum de istorie, bucurandu-va deopotriva si de o bucatarie excelenta.

Istoric

Istoria “Blue Voyage”, vacantele la bordul ambarcatiunilor traditionale din lemn numite Gulet, isi are originea in Bodrum, in 1925, la scurt timp dupa proclamarea Republicii, cand scriitorul politic Cevat Şakir Kabaağaçlı a fost exilat eronat in Peninsula.

Judecatorii care l-au condamnat pe Cevat Sakir la exil in acest indepartat port, nu stiau nimic despre viata de aici, care, dupa cum Sakir a descoperit, s-a dovedit a fi un adevarat eden. El s-a stabilit in acest paradis de frumuseti naturale si bogatii arheologice si a inceput sa scrie numeroase esee despre fascinantul satuc de pescari si despre locuitorii sai.

In calatoriile sale in jurul peninsulei Bodrum, pe barcile pescarilor de aici, el a ajuns sa descopere mici golfuri de o frumusete neintalnita, plaje cu nisip langa plantatii de maslini sau mandarini, sate linistite de pescari langa apa marii colorata in turcuaz si albastru. Cand prietenii sai, intelectuali si artisti din Istanbul au inceput sa-l viziteze in Bodrum, scriitorul i-a cooptat in aceste minunate calatorii cu barca, ce mai tarziu au devenit faimoase sub numele de "Croaziere albastre" ( “Blue Cruise”, “Blue Voyage” sau "Mavi Yolculuk "- asa cum sunt numite in limba turca).

CE ESTE UN "GULET"?



Constructia de yahturi in Bodrum vine ca o mostenirea a vechilor ambarcatiuni de lemn care au navigat mii de ani peste Marea Egee si Marea Mediterana atat pentru comert cat si pentru pescuit. In prezent puteti naviga la bordul unor yachturi proiectate pentru confort si siguranta.

Puteti opta intre un ”ketch” traditional din lemn construit in Bodrum sau un "schooner", ambele cunoscute ca si "goulette" sau "gulet", velier motorizat caracterizat de utilizarea a cel pu
țin două catarge. 



Toate aceste ambarcatiuni, denumite generic ”Goelete” sunt special construite pentru agreement, cu accesorii si echipamente concepute pentru a satisface confortul oaspetilor. Goeleta sau gulet este ,in general construita din lemn de pin si stilizata cu prova ascutita si pupa rotunjita. Puntea spatioasa din prova este proiectata special cu un spatiu comun pentru servirea mesei si petrecerea timpului in mod cat mai placut., iar cea din pupa este locul ideal pentru a lenevi la soare. Un alt mare avantaj al acestor ambarcatiuni, este faptul ca salonul si bucataria sunt separate de cabinele pentru pasageri, indemnand la party-uri pana tarziu fara a deranja prea mult restul echipajului.

Interioarele au fost concepute cu multă atenţie pentru a crea locul perfect de întâlnire dintre membrii familiei şi prieteni. Zonele deschise, relaxante, destinate diferitelor perioade ale zilei sunt completate de ariile mai mici, intime, care certifică nevoia ocazională de izolare şi intimitate. Yachturile sunt dotate cu cabine duble cu grup sanitar propriu, dus, spatii de depozitare si tot confortul unei asemenea ambarcatiuni. Ca si capacitate, yachturile pot primi de la 4 la 20 persoane, plus skipperul, echipajul sau si un bucatar. Toate croazierele ofera pensiune completa, iar bucatarii pregatesc delicioase preparate din bucataria locala si internationala.