luni, 4 februarie 2013

Despre Obzor, Bulgaria!



 Statiunea Obzor este situata la 65 km sud de Varna si 40 km nord de Nessebar, si are multiple avantaje pentru o statiune micuta, de talia ei. Obzor este o statiune recomandata pentru cei care cauta linistea, o atmosfera boema gen 2 Mai si o plaja excelenta.


Construita la poalele muntilor Stara Planina, Obzor beneficiaza de o plaja foarte intinsa, de aproximativ 7 km, ceva mai ingusta decat in alte statiuni, dar destul de incapatoare pentru toti turistii. Localitatea are doar 2000 de locuitori.


Este o statiune mai ieftina, motiv pentru care este preferata de tineri sau familiile cu posibilitati financiare mai reduse.  Are cateva hoteluri de patru stele, dar majoritatea sunt de trei, doua si o stea. Sunt  amenajate si cateva camping-uri. Unele hoteluri au iesire direct spre plaja si piscina. 


In Obzor sunt deschise cateva restaurante care servesc preparate pescaresti, mancaruri traditionale sau apartinand bucatariei internationale. Pe malul marii sunt deschise mai multe baruri unde se pot servi gustari sau bauturi.


Cu o istorie bogata, ce dateaza de mai bine de 1000 de ani, Obzor atrage si trezeste interesul turistilor prin mostenirea culturala lasata de greci romani sau de imperiul otoman. In vremuri elenice, orasul se numea Navlos, devenind apoi Heliopolis / orasul Soarelui si Tempium Jovis in vremuri romane. In Evul Mediu zona era dominata de fortareata Kozyak, desi mai tarziu aceasta a fost distrusa complet de trupele otomaneIn centrul localitatii pot fi vizitate ruinele unui templu roman.