vineri, 8 februarie 2013

Statiunea balneoclimaterica Sovata!





Statiunea balneoclimterica Sovata este situata in partea central nordica a Romaniei, pe cursul superior al raului Tarnava Mica, in depresiunea Praid - Sovata la piciorul sud vestic al Muntilor Ghiurghiului, la o altitudine de 500 m.

Statiunea Sovata
 
Aceasta a luat fiinta in jurul Lacului Ursu (46.000 mp) care s-a format in anul 1875 fiind unul dintre cele mai mari lacuri sarate, heliotherme din Europa. In timpul verii temperatura apei din lac este de pana la 40-50 grade C la adancimea de 1,5-2 m. In afara de Lacul Ursu,  mai puteti gasi in Sovata si alte lacuri precum  Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, acestea avand insa, o dimensiune mai mica. 

Lacul Ursu

Sovata este inconjurata de dealurile Capela, Cireselu, Bechis, Dealul Mic si Muntele de Sare. Chiar daca este asezata pe un munte de sare, exista aici, paduri bogate de fagi, stejari, castani, brazi si mesteceni.


SOVATA este o statiune balneara unica in Europa datorita lacului salin helioterm Ursu si al calitatilor balneoclimaterice pe care le ofera turistilor sai. Statiunea este indicata in principal celor care vor sa se trateze impotriva bolilor ginecologice sau pentru afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale, stari posttraumatismale, pentru boli ale sistemului nervos periferic, tulburari endocrine, boli cardiovasculare. Tipuri de procedure ce se efectueaza sunt baile calde cu apa minerala sarata din lac, aplicatii cu namol cald, kinetoterapie, electroterapie, sauna si gimnastica medicala. In acelasi timp insa, Sovata este locul ideal pentru o vacanta relaxanta, in orice sezon al anului.


Accesul in statiunea Sovata se realizeaza prin:
DN 13 Odorheiul Secuiesc - Targu Mures la 51 km de Targu Mures.
Gara Sovata pe linia Medias - Praid.
aeroportul Targu Mures.