luni, 11 februarie 2013

Despre Sozopol, Bulgaria!


Sozopol 


Sozopol este un oras in regiunea Burgas din Bulgaria. Orasul este situat la 35 km sud de Burgas, pe o peninsula pietroasa cu faleza inalta din Marea Neagra, fiind cea mai veche asezare umana de pe litoralul bulgar – Apolonia Pontica. Se spune ca in Sozopol anticul sculptor grec Kallatis a creat statuia lui Apollo, care mai tarziu a fost transportata in Roma. Emblema statiunii - ancora.

Sozopol Harta


Astazi, Sozopol este una dintre cele mai populare statiuni turistice de pe litoralul bulgar, apreciata atat pentru cadrul natural cat și pentru arhitectura orasului vechi.

Sozopol
Orasul ofera o gama imensa de  restaurante, cafenele, pizzerii, baruri, night-cluburi, cinematografe si magazine. Preturile in statiune sunt mai joase decat in statiunile mari precum  Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach.  
Despre plajele orasului Sozopol se poate spune ca sunt garantia unui concediu placut, oferind turistilor 2 plaje: Centrala si Harmani. 

Sozopol


In Sozopol va recomandam sa alegeti cazare la hotelurile din partea moderna a orasului, evitand conditiile precare din partea veche a orasului .