marți, 15 ianuarie 2013

Crimeea, Yalta, Ucraina!


Peninsula Crimeea


Crimeea este numele peninsulei cu formă de diamant, care străluceşte în apele Mării Negre. Crimeea este cel mai fascinant colţ al Ucrainei, care ascunde nostalgii în sufletul oricărui tătar. Crimeea  adăposteşte staţiunea balneară unde Puterile Lumii au hotărât soarta României, aruncându-ne ţara în cei 45 de ani de comunism.

Peninsula Crimeea

Locaţia beneficiază de cel mai variat relief, unele dintre cele mai impresionante peisaje şi cea mai blândă climă de pe întregul teritoriu ucrainean. Clima, aproape mediteraneană, a transformat plajele sudice ale Crimeei în destinaţia favorită a vacanţelor de vară pentru milioane de cetăţeni ucraineni, ruşi, iar numărul de occidentali, în creştere de la an la an, trimite cu gândul că această peninsulă va deveni în scurt timp una dintre destinaţiile de vacanţă favorite pe plan european.
Amatorii de alpinism, fotografie sau drumeţii nu sunt nici ei uitaţi, deoarece la doar câţiva kilometri de plajele albe se înalţă Munţii Crimeei, nişte formaţiuni geologice străvechi care împung cutezător cerul până la înălţimea de 1 500 metri. Nu pare impresionant, dar merită menţionat că aici se găsesc unele dintre cele mai neobişnuite şi exclusiviste pârtii de schi din lume.
 Sezonul turistic principal din Crimeea se desfăşoară oficial în lunile iulie şi august, când se înregistrează cel mai mare aflux de turişti. Din punct de vedere strict meteorologic, pe aceste meleaguri este cald din aprilie până în octombrie. Primăvara crimeeană este o explozie de flori şi culori, întreaga peninsulă găzduind numeroase specii de plante.

Cea mai faimoasă staţiune este de departe, Yalta, devenită o destinaţie favorită de vacanţă a ţarilor ruşi încă din secolul 19. Sevastopol, Alushta, Sudak, Feodosia, Yevpatoriya, Saki şi Koktebel, sunt alte staţiuni care probabil nu vă spun nimic, dar merită să le vezi măcar o data în viaţă.

Yalta
Yalta

Orasul este situat pe malul unui golf cu ape putin adanci, indreptat cu sudul catre Marea Neagra, inconjurat de munti impaduriti. Clima are caracteristici care o aseamana cu cea mediteraniana. Pe pantele dealurilor apropiate se afla numeroase plantatii de vita-de-vie si de pomi fructiferi.

Obiective turistice Yalta

Palatul Livadia
Palatul Livadia

Palatul Livadia a fost resedinta de vara a tarului rus Nicolae al II-lea.

Muntele Ai Petri
Muntele Ai Petri

Muntele Ai Petri (1233 m) - din greaca Sf Petru - se afla deasupra orasului Alupka, in orasul Koreiz. Puteti ajunge aici cu telecabina.

Gradina Zoologica Yalta
Gradina Zoologica Yalta

Catedrala Alexander Nevsky
Catedrala Alexander Nevsky

Catedrala Alexander Nevsky a fost construita in stil neo-bizantin, in anul 1902, de catre arhitectul Krasnov.

Castelul Cuibul Randunicii
Castelul Cuibul Randunicii
Castelul Cuibul Randunicii este un palat decorativ construit in anii 1911 - 1912, langa Gaspra.

Castelul este situat pe o stanca de 40 m inaltime, dupa un proiect neo-gotic al arhitectului rus Leonid Sherwood.

Casa memoriala Anton Chekhov

Casa memoriala Anton Chekhov

Gradina botanica Nikitsky
Gradina botanica Nikitsky

Gradina botanica Nikitsky din localitatea Nikita a fost intemeiata in 1812 si este una dintre cele mai vechi gradini botanice stiintifice din lume.

Biserica Foros - Invierea Domnului

Biserica Foros - Invierea Domnului

Biserica Foros - Invierea Domnului se afla in suburbiile Ialtei si este cunoscuta mai ales pentru localizarea spectaculoasa - pe o stanca inalta de 400 m, langa pasul Baidarsky.

Biserica Armeana
Biserica Armeana

Biserica Armeana - Armyanskaya Tserkov - a fost construita in ani 1909 - 1919, de V. Surenyants.