luni, 14 ianuarie 2013

Paradisul ascuns al Marii Adriatice, Muntenegru!




Muntenegru, o destinatie turistica relativ noua pentru piata romaneasca, este un loc cu adevarat deosebit ce merita vizitat cel putin o data in viata. Muntenegru, numele provine din venetiana de la Montenegro adica muntele negru, este o destinatie cu o bogata istorie, cultura dar si cu peisaje naturale de invidiat.


In anul 1878, pe 13 iulie, Congresul de la Berlin a confirmat independenta Principatului Muntenegru, moment cand practic incepe povestea tumultoasa a micului stat mediteraneean.
Varfurile, crestele si vaile muntilor se oglindesc direct in apele Marii Adriatice creand un peisaj de poveste, pe care se intend, presarate din loc in loc, mici asezari istorice cu o arhitectura deosebita, foarte bine conservate. Altitudinile variaza intre 500 si mai mult de 2000 de metri, iar formatiunile carstice sunt unice in Europa datorita varietatii si complexitatii.

Podgorica

Capitala statului Muntenegru este la Podgorica, limba oficiala este sarba iar reteaua de drumuri leaga tara de principalele capitalele din zona, cum ar fi Belgrad, Zagreb si Sarajevo.
Principalele statiuni turistice din Muntenegru sunt: Budva, Becici si Ulcinj.


Budva, Muntenegru
Budva
 
Budva este un orasel superb situat pe coasta Muntenegrului, in inima rivierei Budvanska. Budva reprezinta sufletului turismului din tara, aici concentrandu-se in jur de 300.000 de turisti in fiecare vara. Atractiile acestei destinatii sunt plajele ce insumeaza 21 km cu nisip fin, auriu si viata de noapte spumoasa, insa calatorii sunt atrasi in aceeasi masura si de citadela veche, plina de istorie si farmec antic, sau de arhitectura mediteraneeana "new age".

Budva este in primul rand un oras istoric, povestea sa intinzandu-se pe aproximativ 2.500 de ani. Traditia spune ca orasul s-a nascut din dragoste, legendele amestecand denumirea orasului in nenumaratele povesti de dragoste ale olimpianului Zeus cu fecioarele pamantene.


Obiective turistice in Budva



Canionul Tara
Canionul Tara este situat la granita dintre Muntenegru si Bosnia, avand 100 km lungime si 1067 m adancime, fiind al doilea canion ca marime din lume dupa Grand Canyon de pe fluviul Colorado din statul american Arizona. O excursie la raul Tara este recomandata iubitorilor de aventura si munte. 
Canionul Tara

Lacul Skadar
Situat in Valea Zeta-Skadar, la granita dintre Muntenegru si Albania, Lacul Skadar este cel mai mare lac din Peninsula Balcanica si cel mai interesant habitat natural al regiunii, denumirea sa provenind de la numele orasului albanian Shkodra. 
Lacul Skadar

Manastirea Ostrog
Manastirea Ostrog Manastirea Ostrog este una dintre cele mai renumite si minunate manastiri ortodoxe din Muntenegru, dar si din lume. Fiind asezata pe o stanca aproape verticala a muntelui Ostrog, la o altitudine de 2.000 de metri, intr-un tinut stancos, intre orasele Danilovgrad si Niksic, manastirea adaposteste o tainica pestera, unde se odihneste un mare sfant: Sfantul Vasile de Ostrog. 

Manastirea Ostrog

Muzeul de Etnografie
Muzeul de Etnografie, situat in centrul orasului vechi, acesta are expuse diverse vaze, bijuterii, ornamente, obiecte din sticla de diferite marimi si forme, tacamuri, farfurii de argint si multe alte obiecte ce au asteptat ani de-a randul sa fie descoperite. Exponatele au influenta mai multor culturi iliriene, grecersti, romane, bizantine, slovene si prezinta istoria Budvei de la infiintarea sa si pana in prezent. 

Muzeul de Etnografie
 
Orasul Vechi
Orasul vechi este o entitate arhitectonica si urbana unica, cu o vechime de mai bine de 2.500 de ani. Zidurile orasului au fost, si continua sa fie si astazi, o atractie principala atat pentru turistii din tara, cat si pentru cei veniti din cele mai indepartate colturi. La prima vizita a orasului, turistul are impresia ca se gaseste intr-un labirint.
Orasul Vechi