miercuri, 16 ianuarie 2013

Despre Barcelona!


Barcelona 


Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonoma din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oras al Spaniei, dupa capitala Madrid. Barcelona se afla pe coasta Mediteranei,  la 160 km sud de lantul muntos Pirinei, care reprezinta granita cu Franta. Populatia orasului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane. Barcelona a fost locul in care s-au desfasurat Jocurile Olimpice de vara din 1992. 

Obiective turistice Barcelona

La Rambla
La Rambla

La Rambla este cea mai faimoasa strada din Barcelona. Largul bulevard uneste Placa de Catalunya, o piata aglomerata, cu Monument a Colom, o coloana inalta, ridicata in onoarea lui Cristofor Columb. Strada aglomerata este populara atat printre turisti, cat si printre localnici. Partea de mijloc a Ramblei este exclusiv pentu pietoni si este incadrata de copaci. Aici abunda chioscurile, standurile cu flori si artistii stradali. Traficul se desfasoara pe ambele laturi ale zonei pietonale.

La Sagrada Familia 
La Sagrada Familia

Sagrada Familia, opera neterminata a lui Antonio Gaudi, este una dintre cele mai populare atractii turistice din Barcelona. Constructia la aceasta biserica va continua pentru inca cel putin cateva decenii, cu toate ca a devenit deja cel mai important simbol al Barcelonei.

Fc Barcelona - Muzeu si Stadion

Fc Barcelona

FC Barcelona , una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Europa,  are un muzeu informativ cu fotografii , documente, memorii si trofee acoperind peste un secol de istorie a clubului care va satisface fascinatia celor mai infocati fani.Vizitatorii de asemenea au posibilitatea de a explora faimosul stadion in turul Nou Camp ce duce fanii in inima clubului, la vestiare, in tunel pe suprafata terenului dupa Nou Camp. Cu o vedere panoramica a stadionului de la sol, vizitatorii pot savura atmosfera unui meci al Barcelonei chiar pe terenul lor unde joaca.
Muzeul are de asemenea un magazin oficial unde tricourile clubului, sepcile si accesoriile pot fi cumparate.

Montjuic 
Montjuic

Montjuic  este un deal cu vedere asupra centrului orasului Barcelona pe care sunt amplasate cateva din principalele puncte de atractie ale localitatii, incluzand si cateva din locurile principale de desfasurare ale Jocurilor Olimpice din 1992.

La Pedrera (Casa Milà)

La Pedrera (Casa Milà)

O alta constructie fantastica a geniului creativ Antonio Gaudi, Casa Mila, cunoscuta si ca La Pedrera a fost ultima lucrare civila pe care Gaudi a facut-o inainte de a-si dedica intregul timp ansamblului La Sagrada Familia.
Cladirea demonstreaza semnatura stilului lui Gaudi cu design-uri elaborate, forme globulare, sclupturi asortate, faiante colorate si detalii intrigante. A fost construita intre 1906 si 1912, arhitectura distincta a cladirii si omologii au fost neconventionale si nemaiauzite intre arhitecturile vremii din Spania. Renumit pentru fatada sa atractiva, vizitatorii La Pedrera pot de asemenea fi martorii unei spectaculoase privelisti panoramice de pe acoperisul cladirii, precum si a unor cosuri de fum excentrice facute in acelasi stil.

Muzeul lui Picasso din Barcelona 

Muzeul lui Picasso

Pe Carrer Montcada, o strada recunoscuta pentru elegantele structuri medievale, doua locuri ce dateaza din secolul XV, au fost transformate in Muzeul lui Picasso, locul celei mai complete colectii de lucrari din tineretea sa si din anii formarii sale ca artist. Pablo Picasso si-a petrecut primii ani in Barcelona (intre 1901 si 1906) si acum muzeul sau este printre atractiile cele mai vizitate din Barcelona.

Parcul Guell 

Parcul Guell

Faimosul arhitect al Barcelonei Antonio Gaudi, si-a pus amprenta asupra orasului cel mai vizibil in gradinile din parcul Guell. Parcul este situat pe Camel Hill si ofera vederi splendide ale orasului, el fiind initial planificat a fi o gradina a orasului suburbana, dar doar doua case au fost finalizate inainte de a fi transformat intr-un parc public de recreatie. Gradinile sunt pline cu exemple din munca sa, inclusiv zborurile de trepte si ronduri decorate cu mozaicuri.

Plajele din Barcelona


Vizitati popularele plaje Barceloneta la doar zece minute de centrul orasului unde exista o selectie de baruri pe plaja.