luni, 12 noiembrie 2012

Despre Baile Felix

Baile Felix este cea mai mare statiune balneoclimaterica din Romania care este la dispozitia turistilor, indiferent de anotimp sau sarbatori. La Baile Felix aveti posibilitatea de a imbina placutul cu utilul, optand pentru : bai termele relaxante si cu adevarat regeneratoare, tratamente de hidro, magneto, electro, si kineto terapie si nu in ultimul rand plimbari in padurea Felix.


Pe langa posibilitatile de precere a timpului liber, enumerate mai sus, administratorii unitatilor de cazare din Baile Felix va invita sa petreceti sarbatorile de iarna intr-un cadru ospitalier.


Statiunea Baile Felix este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea si la 22 KM de punctul de trecere a frontierei Bors. Asezat in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideala pentru turismul balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Sunt numeroase Pensiuni in Baile Felix, care dispun de o bogata baza de tratament, bai termale, stranduri (Apollo).

Izvoarele termale, cu temperaturi cu proprietati terapeutice, descoperite inca din antichitate au dus la inevitabila constructie a statiunii balneoclimaterice Baile Felix, al carei constructii a inceput in 1763 cu un simplu bazin de lemn. Acel bazin de lemn, transformat mai tarziu intr-un bazin de piatra in 1771 a marcat inceputul evolutiei acestei statiuni. Devenind din ce in ce mai renumita de-a lungul timpului statiunea balneara Baile Felix a fost premiata cu medalia de aur si Diploma de Onoare la Expozitia Mondiala din 1896.

Baza de tratament din Baile Felix dispune de un numar mare de instalatii si activitati terapeutice cum ar fi: instalatii de bai calde, aplicatii cu namol cald, gimnastica medicala, hidroterapie, electroterapie, sauna si altele. Statiunea Baile Felix gazduieste si un numar mare de restaurante, sali de nunti, centre de jocuri si activitati diferite. Printre cele mai recunoscute localuri din Baile Felix veti gasi Blub Art, restraurantul Larysse, restaurantul Palmierul si altele. Aceste locatii excelente, impreuna cu salile de jocuri, hotelurile si piscinele fac din Baile Felix una dintre cele mai importante locatii turistice in special in sezonul estival.

Floarea de lotus sau nufarul termal, simbolul statiunii Baile Felix, descoperit in 1789, poate fi gasit pe toata perioada anului, impreuna cu broastele testoase si specia tropicala de pesti supranumita Rosioara lui Racovita in lacul cu apa termala din Baile Felix.