luni, 19 noiembrie 2012

Veliko Tarnovo, Bulgaria!



Pitorescul oras medieval Veliko Tarnovo, situat in nordul Bulgariei, la numai 160 km de Bucuresti, este destinatia perfecta pentru vacanta dumneavoastra. 

Veti descoperi aici peste 7000 de ani de istorie, palate, cetatea, case cu un stil arhitectonic unic, muzee, manastiri, Arbanassi - satul cu case din piatra, si nu in ultimul rand, un loc foarte bun pentru cumparaturi.
Vestigiile bogatei sale istorii, moderna viata de noapte, peisajele deosebite din imprejurimi, ospitalitatea, fac astfel incat Veliko Tarnovo sa va ofere tot ce doriti pentru o vacanta deosebita.
Orasul este centrul unuia din cele 28 de districte administrative ale tarii. Districtul Veliko Turnovo are o suprafata de 4662 km patrati si include 10 municipalitati cu 14 orase si 322 sate. Populatia este de aproximativ 295 000 locuitori. Populatia orasului Veliko Turnovo este de aproximativ 65 000 locuitori "permanenti", dar impreuna cu studentii de la Universitatea Sf. Cyril si Methodius (a doua ca marime in tara) si de la Universitatea Militara “Vasil Levski”, se mai mareste, cu aproximativ 12 000 locuitori. 

Buna localizare, climatul, resursele naturale, vestigiile istorice bine conservate, pastrarea si continuarea artei traditionale mestesugaresti, confera zonei o buna dezvoltare in viitor. Veliko Turnovo este un important "simbol" al Bulgariei iar statisticile indica, ca orasul si regiunea se afla in primele 10 cele mai vizitate destinatii turistice din Europa de Est. Centrul de Informare al Consiliului Europei, deschis in 1997 in Veliko Turnovo, este al doilea ca importanta din tara si lucreaza activ atat pentru stabilirea de relatii cu alte tari membre CE, cat si pentru dezvoltarea de programe si proiecte finantate cu fonduri Europene.

Pe scurt, iata ce aveti de vizitat in fosta capitala a bulgariei Veliko Turnovo:
- cetatea Tsarevets cu Biserica Salvatorului Binecuvantat
- Muzeul Sarafkina Kashta
- Muzeul de Istorie
- Muzeul Arheologic
si prin imprejurimi:
- satul Arbanassi cu Biserica Nasterii Domnului
- Nicopole ad Istrum
- Ivanovo cu bisericile sapate in stanca
- Cetatea Cerven
- Cascada Hotnitsa