marți, 6 noiembrie 2012

PIATA DE CRACIUN LA PRAGA



Capitala Cehiei intampina an de an Craciunul cu o atmosfera de sarbatoare si multe, multe  evenimente, de la concerte si piese de teatru, pana la vizite la gradina zoologica. Cea mai mare piata si, totodata, cea mai populara, este cea din Vechiul Oras, locul in care turistii se pot plimba printre cabanutele colorate ce comercializeaza tot felul de obiecte de artizanat, felurite mancaruri traditionale si bauturi calde. In pietele mai mici din Praga se vand bijuterii si jucarii de dimineata de la 9 pana seara la 19. Daca treceti prin Praga, trebuie neaparat sa beti “svarene vino”, irezisitbilul vin fiert.

Datorita istoriei sale epice, Praga a devenit unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii si una dintre atractiile  turistice cele mai cautate. Multitudinea de muzee, de colectii de arta, palate si castele reprezinta apogeul culturii unui oras care imbina foarte bine traditionalul cu modernul.
Centrul orasului Praga este alcatuit din patru districte, intinzandu-se de ambele parti ale raului Vltava: Orasul Nou si Piata Wenceslas; Orasul Vechi si Piata Orasului Vechi; Cartierul Evreiesc si Cartierul Lesser, in care se afla Castelul Praga.