joi, 8 noiembrie 2012

VIENA – Piata de Craciun in Orasul Valsului

Ocazia perfecta pentru cumparaturi in Piata de Craciun de la Viena!
 
 
Centrele celor mai cosmopolite capitale europene gazduiesc in apropierea sarbatorilor de iarna pietele de Craciun. A vizita o piata de Craciun este nu numai o ocazie de bucurie dar si o alternativa fericita pentru a “rezolva” lista de cadouri pentru cei dragi.


Incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transforma in fermecatoare piete de Craciun. Mirosul prajiturilor specifice de Craciun si punch-ul fierbinte raspandesc atmosfera tipica de dinainte de Craciun. Orasul turistic Viena isi atrage oaspe?ii prin oferta artistica si culturala extrem de bogata si prin numeroase monumente de arta si istorie, fiind un oras ospitalier, plin de farmec, simpatic si cultivat. Viena este un oras plin de savoare.
 
Daca iti vei petrece vacanta de Craciun in Viena, iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont:
 
1. Distractia include muzica, mancare si arta
In sezonul sarbatorilor de iarna, Viena gazduieste numeroase concerte, spectacole de opera si de dans, precum si expozitii in galeriile de arta si palatele orasului. Incepand cu ultimele zile din noiembrie si pana in primele zile de dupa sarbatoarea Nasterii Domnului, in Viena se deschid pietele de Craciun cunoscute sub numele de “Christkindlmarkt”. Traditia acestora este indelungata, mergand pana in secolul al XIII-lea, cand locuitorii orasului au primit privilegiul de a deschide o “piata de decembrie” (Dezembermarkt).

2. Inima Craciunului bate la Palatul Schoenbrunn
Principala zona unde se desfasoara evenimentele de Craciun este Palatul Schoenbrunn. Daca vrei sa cumperi decoratii de Craciun, oferta este diversificata: lemn, piatra, sticla etc. Mai gasesti jucarii, produse de olarit, produse de manufactura. TOT langa palat se desfasoara evenimente dedicate copiilor si adultilor, de la concerte la locuri amenajate cu ieslea Mantuitorului.


3. Piata de Craciun intr-o zona istorica
Intr-un cartier istoric al orasului, se deschide Piata de Craciun din Spittelberg, unde vizitatorii gasesc produse traditionale si produse de manufactura. Acest targ este cunoscut ca unul dintre cele mai autentice targuri vieneze de Craciun.

4. Piata de Craciun langa un palat baroc
Daca iti place arhitectura baroca, poti merge sa vizitezi Palatul Belvedere. A fost pe vremuri resedinta de vara a Printului Eugene si este faimos in special pentru ca aici este gazduita cea mai mare colectie de creatii ale lui Klimt, in frunte cu faimoasele picturi Sarutul si Judith. 

5. Alte Piete de Craciun in Viena
Alte Piete de Craciun gasesti in Viena in Piata Maria Tereza (Maria-Theresien-Platz) si in Rathausplatz. 


6. Gusta din delicatesele vandute la targ
In Pietele de Craciun, poti sa te incalzesti cu vin fiert (Gluhwein), care este vandut pe strazi. Snitelul vienez (Wiener Schnitzel) este nelipsit din oferta culinara, fiind apreciat gratie gustului sau si a portiilor mari oferite. Castanele prajite, carnatii facuti la gratar si alunele caramelizate sunt alte produse foarte iubite, in cadrul acestei sarbatori.